Pjanić: Iza mene je uspješna godina

U razgovoru za SportSport.ba

Pjanić: Iza mene je uspješna godina

Adnan Beganović

Lyon je večeras pobjedom nad Boulogneom od 2:0 prekinuo negativnu seriju u francuskom prvenstvu,a strijelac vodećeg pogotka i jedan od najboljih pojedinaca na meču bio je naš reprezentativac Miralem Pjanić s kojim smo stupili u kontakt odmah nakon meča.

"Prezadovoljan sam što smo napokon došli do pobjede. Imali smo seriju loših rezultata i večerašnji trijumf bio nam je imperativ. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i na kraju sasvim zasluženo slavili", rekao je za SportSport.ba Miralem Pjanić i dodao:

"Moje zadovoljstvo je još veće kada se uzme u obzir da sam ja upravo postigao taj vodeći pogodak, no nikada ni sam, pa neću niti sada sebe isticati u prvi plan. Ponavljam, najbitnije je da smo pobijedili te da smo obradovali naše navijače i sa ova tri boda ostali u utrci za titulu."

2009. godina je godina u kojoj je naš reprezentativac pokazao svoj raskošni talenat i postao jedan od btnih kotača u Lyonoj igri pa smo stoga upitali Miralema kako je zadovoljan svojim igrama u ovoj godini?

"Šta da vam kažem. Podatak da sam postao standardan prvotimac u jednoj jakoj evropskoj momčadi čini me sretnim. Zadovoljan sam ovom godinom, no mislim da tek ono najbolje za mene dolazi. Igram u momčadi koja ne trpi prosjek i to me čini sretnim. Nadam se, a i gotovo sam siguran da ću u godini koja dolazi pokazati još više te da ću s Lyonom osvojiti koji trofej", istakao je Pjanić.

U Bosni i Hercegovini glavna priča u svim medijima je selektorska pozicija nakon odlaska Miroslava Blaževića. Špekuliše se da bi klupu Bosne i Hercegovine mogao preuzeti naš proslavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez, ali pored imena Barbareza u opticaju su i neki drugi bh. stručnjaci.

"Pratim putem interneta dešavanja vezana za selektora naše reprezentacije. Pravo da vam kažem sretan sam kad vidim sa kojim se imenima špekuliše, Barbarez je istinska legenda, navijači ga vole, igrači cijene i mislim da bi on bio idealno rješenje za upražnjeno selektorsku poziciju. Pored Barbareza imamo još nekoliko doista vrhunskih trenera tako da ja uopšte ne brinem za našu budućnost. Mislim, a i nadam se da ćemo uspjeti se plasirati na Evropsko prvenstvo", rekao je dragulj bosanskohercegovačkog fudbala.

Miralem Pjanić jedan je od nominovanih u Izboru fudbalera godine "Idol nacije" i to u više kategorija. Krajem decembra u Sarajevu će se održati svečana ceremonija dodjela nagrada, a Pjanić je jedan od počasnih gostiju.

"Nadam se da ću uspjeti doći na svečanost. Upravo tada imamo odmor u klubu i učinit ću sve da budem u Sarajevu, odnosno gotovo sam siguran da se vidimo u našem glavnom gradu", zaključio je naš razgovor Miralem Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.