Pjanić jedini bh. igrač među 100 najboljih
Foto: EPA

Pjanić najbolji iz BiH

Pjanić jedini bh. igrač među 100 najboljih

Midhat Šljivak

Veznjak Rome i reprezentacije BiH Miralem Pjanić jedini je bh. igrač među 100 najboljih na svijetu prema izboru magazina FourFourTwo.

Naš reprezentativac je po izboru ovog uglednog portala smješten na 72. poziciju i jedini je igrač iz Bosne i Hercegovine koji se našao među 100 najboljih na svijetu.

Najbolji na svijetu je Portugalac Cristiano Ronaldo, na drugoj poziciji se našao kapiten Bayerna Philipp Lahm, dok treće mjesto zauzima zvijezda Barcelone Lionel Messi.

Od fudbalera iz regiona najbolji je Luka Modrić. Veznjak Reala je smješten na 18. mjesto, Ivan Rakitić je na 30., Nemanja Matić je na 37, a Branislav Ivanović na 44. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.