Pjanić: Možemo bolje nego lani

Mlada nada bh. fudala i Lyona

Pjanić: Možemo bolje nego lani

Edmir Škorić

Čini se da će ove sezone mladi bh. reprezentativac Miralem Pjanić ostati u dresu "lavova", unatoč ranijim pisanjima da će biti posuđen Nici, a od nadarenog 19-godišnjaka dosta očekuju u Lyonu, bar po pisanju francuskih novinara.

Iako se često pisalo kako će Miralem Pjanić napustiti Lyon, te otići na posudbu u Nicu, mladi bosanskohercegovački reprezentativac će, ipak, ostati u redovima "lavova". U prošloj je sezoni zbog ozljeda jako je malo igrao, a osim toga trener Claude Puel nije imao puno povjerenja u njega, no ove će sezone, čini se, biti drugačije.

"Iako smo ostali bez dva strašna fudbalera, Benzeme i Juninha, vjerujem u ovu momčad i mišljenja sam da možemo biti bolji nego prošle sezone. Trener Puel se sada mnogo više smije nego prošle sezone. Atmosfera je zaista dobra i optimizam je u našoj momčadi sve više zastupljen. Mislim da će ove godine biti dosta bolje nego prošle", izjavio je bivši igrač Metza za L'Equipe.

Lyon je imao jednu lošu sezonu, završili su na trećem mjestu iza Bordeauxa i Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.