Pjanić: Možemo do polufinala

Pjanić: Možemo do polufinala

Adnan Beganović

Mladi bh. reprezentativac, Miralem Pjanić,  pokotkom na Santiago Bernabeu srušio je snove Reala i sasvim sigurno dobro uzdrmao "kraljevski klub", a u razgovoru za Goal.com izjavio je da Lyon može i do polufinala.

"Drago mi je zbog mene, moje ekipe, kluba i porodice. Ovo je najvažniji gol u dosadašnjoj karijeri", rekao je Miralem Plajnić za Goal.com i dodao:

"Sada smo u četvrtfinalu i nadam se da ćemo moći doći i do polufinala."

Lyon za eliminaciju Reala zaslužuju čestitke, ali Francuzi trebaju biti sretni što u prvom poluvremenu nisu zaostajali tri gola. Real je dominirao u prvih 45 minuta, a toga je svjetan i Pjanić.

"Bilo je to vrlo teško poluvrijeme za nas, posebno uz veliku podršku sa tribina koju je Real imao. Atmosfera je bila fantastična, a sve je bilo još teže nakon što su postigli vodeći pogodak."

"Znali smo da Real mora zabiti i da će pokušavati da do gola dođu što ranije. A onda kada su to i uspjeli, naša situacija bila je još teža. Ali, odigrali smo odlično drugo poluvrijeme i kada sam ja postigao gol, to je bio ključni trenutak", istakao je naš reprezentativac.

Real i Lyon dvije su ekipe sa potpuno drugačijim pristupom. Nakon sedam uzastopnih ttula u Francuskoj Lyon je počeo blijediti, a Bordeaux se pojavljuje kao nova sila u franscuskom fudbalu. Suprotno tome, Florentino Perez lansirao je Real ka zvijezdama početkom ove sezone i napunio tim velikim imenima. Ipak, i pored tima u koji je uloženo 250 miliona Eura, Španci su izbačeni iz Lige prvaka u istoj fazi u kojoj su ispadali i u posljednjih šest sezona. Ronaldo, Kaka, Benzema i ostali nisu uspjeli napraviti ništa.

I pored uspjeha protiv velikog favorita, Pjanić tvrdi da će biti još teže u nastavku.

"Sada su ostale samo najbolje ekipe. Za nas je potpuno svejedno da li ćemo igrati protiv Manchester Uniteda, Arsenala ili Bayerna. U svakom slučaju neće biti lako".

Ova sezona za Pjanića je do sada bila odlična. Vjerovano jedina stvar za kojom može žaliti je neodlazak na SP sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

"Da, za mene je ovo sjajna sezona. Ali, nadam se da će naredna biti još bolja i da ću ja igrati još bolje. Kroz trening u Lyonu učim mnogo od saigrača. Mislim da je Lyon odličan klub za igrača mojih godina", kaže Pjanić.

Za sada Lyon ima više uspjeha u Ligi prvaka nego u prvenstvu Francuske. Pjanić do objašnjava različitim konceptima timova sa kojim se suočavaju u ova dva takmičenja.

"Za nas je jako važno da što bolje odigramo i domaće prvenstvo. Međutim, problem je što u Francuskoj timovi protiv nas igraju vrlo povučeno. Nije to kao u Ligi prvaka. Naredna utakmica  je jako važna i za klub i za navijače i za nas igrače. Igramo protiv St. Etiennea, odlične ekipe sa dosta kvalitetnih igrača. Moramo ih pobijediti i onda možemo slaviti", zaključio je bh. fudbaler koji je Realu donio 250 miliona suza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.