Pjanić: Ne bunim se zbog klupe
Miralem Pjanić

Mladi vezista Lyona spreman za Portugal

Pjanić: Ne bunim se zbog klupe

Iako je u svom Lyonu standardan i u Ligi prvaka i u francuskom prvenstvu, Miralem Pjanić utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine uglavnom počinje sa klupe. Barem je to do sada bio slučaj.

Ćiro uglavnom priliku na sredini terena daje iskusnijim igračima, koji se bolje snalaze u defanzivnom dijelu sredine terena, poput Samira Muratovića i Elvira Rahimića. Međutim, Pjaniću ne smeta pretjerano što susrete uglavnom počinje na klupi za rezervne igrače.

"Naravno, kao i svaki igrač, nisam oduševljen što počinjem na klupi. Međutim, ne bunim se zbog toga, jer selektor zna šta radi. Najbitnije je da mi ostvarimo dobar rezultat, a ko će početi, a ko završiti utakmicu i nije prioritet. Samo da uspijemo obaviti zadaće koje su pred nama", kaže Pjanić.

"Atmosfera u ekipi je fantastična. Imamo momčadski duh koji nam uliva snagu i sigurnost pred ovako važne dvoboje. Bitno nam je da odolimo Portugalcima na otvaranju utakmice, kada očekujem da će napasti, te da uspostavimo terensku ravnotežu i tada možemo do rezultata koji bi nas u Zenici mogao odvesti do Svjetskog prvenstva", dodao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.