Pjanić: Neću igrati do januara
Pjanić: Volio bi da Ibišević dođe u Lyon

Počeo trenirati, ali ne želi rizikovati

Pjanić: Neću igrati do januara

Miralem Pjanić, naš reprezentativac i fudbaler Lyona poslije povrede u utakmici sa Metzom počeo je sa lakšim treninzima, a ističe kako će maksimalno biti spreman u drugom dijelu sezone.

„Doktori predviđaju da bi mogao biti spreman do kraja godine, ali neću da rizikujem i čisto sumnjam da ću igrati utakmice do januara. Do mini pauze, koja je predviđena nakon 20. decembra, odigraće se još samo tri utakmice. U srijedu Ligu prvaka s Bayernom, te naredne dvije subote u šampionatu Francuske s Marseilleom i Caenom. Pauza nam je do 28. decembra, a već početkom januara igramo prvenstvenu utakmicu s Lorientom. Vjerujem da ću zaigrati u ovoj utakmici i to u startnoj postavi, a da ću nakon ovog susreta osigurati status prvotimca Liona“, rekao je Pjanić u razgovoru za „Nezavisne novine“.

Pjanić je naglasio i kako mu je čast što nosi dres BiH, a o nastavku kvalifikacija za SP, istakao:

„Trudiću se da igrama u Lionu izborim status standardnog člana našeg nacionalnog tima. U dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarili smo očekivane rezultate, iako još uvijek ne mogu da prežalim činjenicu da u Španiji i Turskoj nismo osvojili bar po jedan bod. Slijede nam okršaji protiv Belgije, koji bi mogli dosta toga riješiti. Četiri boda iz dvomeča s Belgijancima otvorila bi nam vrata plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji od Belgijanaca. Gledao sam ih u nekoliko utakmica i nisu me oduševili, čak bi se usudio reći da ih možemo pobjediti u Briselu. Najbitnije je da ne napravimo euforiju i da ne izgorimo u prevelikoj želji za uspjehom.“

On kaže kako se i u Francuskoj priča da je i Lion zainteresovan za Vedada Ibiševića.

„Iako se svake sedmice čujem s njim nisam ga pitao za detalje. Najbitnije je da nastavi u ovom ritmu, jer je iz dana u dan sve bolji i uvjeren sam da će moći birati klub u koji želi ići. Normalno, bio bih presretan kada bi Ibišević došao u Lyon i kada bi sarađivali na terenu. U Njemačkoj pokazuje da je riječ o vrhunskom igraču, a uvjeren sam da bi svoj kvalitet potvrdio i u Francuskoj“, kazao je Pjanić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti