Pjanić očekuje dobru sezonu
Miralem Pjanić

Veliki Juninho dobio nasljednika

Pjanić očekuje dobru sezonu

Kada je Juninho Pernambucano napuštao Lyon ostavio je iza sebe veliku prazninu za koju su mnogi mislili da je neće biti moguće popuniti. Međutim, Miralem Pjanić pobrinuo se za to.

Mladi, 19-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine idealna je zamjena za velikog Brazilca, smatra novinar zvanične stranice UEFA-e.

Pjanić je bio strijelac pobjedonosnog gola Lyona protiv Fiorentine u Ligi prvaka, a bio je jedan od najboljih igrača u pobjedi Lavova nad Anderlechtom u pretkolu elitne evropske fudbalske lige.

"Naravno, presretan sam što postižem golove i učestvujem u pobjedama ekipe. Ove sezone igram mnogo više i zahvaljujući saigračima napredujem. Trudim se od početka sezone i za sada mi ide sasvim dobro", kaže Pjanić.

Kada priča sa novinarima, pažljivo bira riječi, ali na terenu je mnogo brži. Tako je munjevitom reakcijom odreagovao na odbijenu loptu golmana Fiorentine Sebastiena Freya, te je pospremio u mrežu. Kada je u junu prošle godine za 7,5 miliona eura iz Metza prešao u Lyon, malo ko se nadao da će ovaj reprezentativac BiH već naredne sezone naslijediti osmicu na dresu, osmicu koja je pripadala legendi kluba Juninhu.

"Zvao sam Juninha tokom predsezone i pitao ga da mi da odobrenje da nosim njegov broj na dresu. On mi je rekao da se ne zamaram time i ne stvaram sebi veliki pritisak. Juninho je uradio sjajne stvari ovdje na Gerlandu. Veoma ga cijenim, a sviđa mi se i njegova 'osmica' na mom dresu. Uglavnom, očekujem da ću imati jako dobru sezonu, bolju od prošle" kazao je Pjanić za Uefa.com.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.