Pjanić ostaje bez trenera
Claude Puel

Promjena na klupi Lyona

Pjanić ostaje bez trenera

Miralem Pjanić će, zajedno sa svojim saigračima u Lyonu, najvjerovatnije ostati bez sadašnjeg trenera Claude Puela.

Kako tvrde francuski mediji, predsjednik kluba sa Gerlanda Jean-Michel Aulas pokrenuo je postupak za smjenu trenera Claudea Puela, koji je izgubio svo povjerenje čelnika kluba, ali i dijela igrača.

Od kako je Puel stigao u Lyon ovaj klub nije osvojio ama baš ni jednu titulu, a do dolaska ovog stručnjaka na Gerland Lyon je bio daleko najuspješniji franucski klub sa čak sedam uzastopnih naslova prvaka Francuske.

Na njegovo će mjesto najvjerovatnije sjesti Remy Gardeu, nekadašnji fudbaler Arsenala, koji sada vodi fudbalsku akademiju u Lyonu, a na Gerlandu mu tepaju da je "Lyonov Guardiola".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.