Pjanić presjedio Lyonovo veliko razočarenje

Lavovi završili u Kupu

Pjanić presjedio Lyonovo veliko razočarenje

Edmir Škorić

Nogometaši Nice svojim su navijačima priredili iznenađenje, savladavši Lyon s minimalnih 1:0 i tako se plasiravši u osminu finala Francuskog kupa.

Lyon je, dakako, bio apsolutni favorit uoči početka utakmice na Municipal du Rayu, no nogometaši Nice uspjeli su ostvariti pobjedu i eliminirati najtrofejniju francusku momčad.

Poslije "nule" u regularnih 90 minuta, Nice dolazi do pobjede u dodatnih pola sata igre. Za slavlje domaćih pobrinuo se Clerc koji je na dodavanje Pejćinovića matirao Huga Llorisa u 98. minuti.

Minutu kasnije "pocrvenio" je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren kod gostiju, pa je bilo jasno da će Puelovi izabranici završiti takmičenje.

Ni u ovoj utakmici naš reprezentativac Miralem Pjanić nije dobio šansu. U igru su ulazili Gomis, Gourcuff i Lopez, ali ne i Pjanić, kojeg mnogi smatraju velikom nadolazećom zvijezdom. Na Gerlandu, očito, ne misle tako.

Francuski kup, šesnaestina finala:
Nice - Lyon 0:0, 1:0 (Clerc 98)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.