Pjanić presudio "labudovima"
Navijači Zvijezde slavili sa navijačima Veleža

Zvijezda - Orašje

Pjanić presudio "labudovima"

Edmir Škorić

Pričalo se o ovoj utakmici, tvrdilo se da će Zvijezda pustiti Orašju bodove, no "zmajevi" su danas pokazali svoje pravo lice i hat-trickom Anela Pjanića došli do pobjede koja njima ništa ne znači, ali puno je mogla značiti gostima.

Na stadionu "Banja Ilidža" skupio se nešto manji broj gledalaca, nego inače, tek nekih 1500. Gosti iz Orašja u grad Zmaja od Bosne stigli su sa velikim ambicijama, očekivali pobjedu nad Zvijezdom, te eventualni poraz Veleža u Modriči, kako bi "labudovi" nastavili svoj let najvišim rangom bh. fudbala.

Pjanić već u prvom poluvremenu "pospremio" 2 komada


Utakmicu dobro otvaraju i jedni i drugi, a Sabit Alimanović u 7. minuti odlično šutira sa lijeve strane, golman Kobaš sa dosta napora loptu šalje u korner, nakon kojeg se ništa značajno nije dogodilo. Par minuta poslije Filipović na drugoj strani pokušava, no golman Karić odlično interveniše. Potom je Anto Živković, jedna od ponajboljih fudbalera u redovima Orašja, izašao sam pred Karića, no ovaj ponovo uspijeva zaustaviti gostujući udarac.

A onda su se domaći po prvi put danas mogli radovati. Armin Delić šutira, lopta se odbija do napadača Anela Pjanića koji je lako posprema za 1:0. Nakon pola sata igre, Sabit Alimanović ponovo odlično šutira, a velikim naporom njegov šut zaustavlja gostujući golman. I već u 33. minuti Zvijezda dolazi do, već pomalo nedostižnih, 2:0. Srđan Savić odlično je prošao lijevom stranom, majstorski poslao loptu u sredinu, a Anel Pjanić i ovaj put na pravom mjestu. Bio je ovo dan bivšeg napadača Željezničara i Budućnosti iz Banovića. Isti igrač zbog skidanja dresa pri radovanju, dobiva žuti karton od strane sudije Aličkovića.

Karić odbranio jedanaesterac

Pred kraj prvog dijela Savić odlično šutira sa lijeve strane, no Kobaš zaustavlja ovaj udarac. Minut poslije domaći imaju odličnu priliku, no Mustafa Kodro je neprecizan poslije udarca glavom. I u zadnjim sekundama prvog poluvremena sudija svira jedanesterac za goste iz Orašja. Antonio Vidović šutira u lijevo donju stranu gola Karića, no bivši čuvar mreže FK Sarajeva je uspio odbraniti najstrožu kaznu.

Trzaj gostiju, ali bezuspješno

U drugom dijelu gosti smanjuju na 2:1, Almir Halilović je sa lijeve strane uputio jedan prizemni udarac, golman Karić bio je loše postavljen i lopta se lagano otkotrljala u mrežu. Potom u 60. minuti rezervista Mikić odlično šutira, Karić još bolje interveniše. A onda u 74. minuti svim pričama došao je kraj. Igrča koji je minut ranije ušao u igru, mladi Vedad Omeragič, pronašao je fantastičnom loptom Pjanića, ovaj izašao sam pred Kobaša, koji je morao po treći put danas vaditi loptu iz vlastite mreže. Do kraja utakmice ništa značajno se nije dogodilo i Zvijezda je "susjede" iz Orašja poslala u Prvu ligu Federacije BiH, te tako svima dokazala da su korektan tim, sa obrazom i ugledom.

Ističemo da su u centru grada, nedaleko od stadiona "Banja Ilidža" sastali se navijači Veleža koji su autima putovali iz Modriče, sa navijačima Zvijezde, te zajedno proslavili opstanak mostarskog Veleža u rangu najboljih bh. timova.

Zvijezda - Orašje 3:1

Strijelci: 1:0 - Pjanić (24), 2:0 - Pjanić (33), 2:1 - Halilović (55), 3:1 - Pjanić (74).

GRADAČAC - Stadion  "Banja Ilidža". Gledalaca: 1.500. Žuti kartoni: Jusić, Pjanić, Huseinbašić, Savić /Zvijezda/, Vidović, Pejić, Filipović, Mikić, M. Pejić /Orašje/.
ZVIJEZDA: Karić, Brković, Gazibegović, Jusić, Vasilić, Savić, Ner. Huseinbašić /od 69. Omeragić/, Anel Pjanić /od 88. Matić/, Alimanović /od 93. Ned. Huseinbašić/, Delić, Kodro. Trener: Ratko Ninković.
ORASJE: Kobaš, Mišković, Vidović, Aleksić, Pejić, A. Živković, Filipović /od 70. P. Živković, Agatić /od 46. Pejić/, Halilović, Vidović A., Đurić /od 51. Mikić/. Trener: Šener Bajramović.    

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.