Pjanić sa 18 godina nije želio u Bayern i Barcelonu

Zmaj voli da odbija velikane?

Pjanić sa 18 godina nije želio u Bayern i Barcelonu

Prije nekoliko mjeseci fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić priznao je da je kao 18-godišnjak odbio Bayern iz Minhena. Tada kao fudbaler Metza Pjanić nije želio karijeru nastaviti u njemačkom fudbalskom gigantu.

Ovih dana je Sky Sports donio još jedan zanimljiv detalj iz karijere našeg sjajnog veznjaka. Naime, Pjanića je u isto vrijeme kada i Bayern željela i velika Barcelona.

"Ne treba žuriti. Tada nisam bio spreman za taj klub, pa sam se odlučio za ostanak u Francuskoj. Znao sam jezik, a već su me poznavali, tako da sam prešao u Lyon", izjavio je Pjanić prije više od dva mjeseca, dok je Sky Sports prije dva dana objavio izjavu Miralemovog oca Fahrudina.

"Otišao sam u Barcelonu, pregovori su bili korektni i imali smo specifičnu ponudu, ali u klubu je prolazio kroz turbulentan period nakon što je otišao Frank Rijkaard. Tada sam mislio kako nije pametna odluka da Miralem ode u Barcelonu", izjavio je Fahrudin.

Pjanić je nešto kasnije, te 2008. godine, iz Metza prešao u Lyon za 7,5 miliona eura, a tri godine kasnije karijeru je nastavio u Romi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.