Pjanić solidan u pobjedi Lyona

Marseille upisao prvu pobjedu

Pjanić solidan u pobjedi Lyona

U šest utakmica trećeg kola francuskog Le Championata postignuto je dvanaest pogodaka. Od bh. nogometaša večeras je uspješan nastup imao Miralem Pjanić, čiji je Lyon slavio pobjedu.

Bh. reprezentativac je u pobjedi Lyona nad Brestom (1:0) igrao do 62. minute kada ga je zamijenio Kim Kallstrom. Jedini pogodak na utakmici postigao je Jean Makoun u 19. minuti.

Nakon dva uvodna poraza konačno je do pobjede stigao i aktuelni prvak Marseille. Marseille je na Velodromu golovima Gabriela Heinzea u 6. u Tayea Taiwa u 72. minuti slavio pobjedu protiv Lorienta.

Odličnu utakmicu su odigrali Lens i Monaco. Monaco je golovima Niculaea i Abumeyanga vodio sa 2:0 sve do posljednjih petnaest minuta kada Lens golovima Adriana i Roudeta dolazi do boda. Jedinu utakmicu bez golova su odigrali Rennes i Saint Etienne.

Bez pobjednika je završio i meč Nice i Nancyja (1:1). Fae je u 26. minuti donio prednost Nici, dok je Nancy preko Efouloua pet minuta prije kraja stigao do vrijednog boda. Minimalnu pobjedu rezultatom 2:1 ostvario je Toulose protiv  Arlesa. Braaten i Didiot su do 60. minute donijeli prednost domaćinu, a konačnih 2:1 postavio je Dja Djedje u 64. minuti utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.