Pjanić starter, Meša remizirao
Pjanić je igrao do 80. minuta

Francuska, 25. kolo

Pjanić starter, Meša remizirao

Miralem Pjanić, bio je u startnoj postavi Lyona na večerašnjem gostovanju kod Nancyija, na kojem su populari „lavovi“ ostvarili pobjedu rezultatom 2:0, golovima Crisa u 19. i Benzeme u 90. minuti susreta.

Naš reprezentativac u igri je proveo 80 minuta, a za to vrijeme upisao je nekoliko atraktivnih poteza te zaradio aplauze na otvorenoj sceni. Ipak, uprkos dobrom nastupu nije uspio postići prvijenac u Lyonovom dresu.

Veliku seriju Paris Saint Germain od pet uzastopnih pobjeda (uključujući i jedan trijumf u Kupu UEFA protiv Džekinog i Misimovićevog Wolfsburga - 2:0) uspio je zaustaviti Grenoble. Istina ekipa koju s klupe predvodi naš proslavljeni trener Mehmed Baždarević nije uspjela savladali PSG, ali je susret završen bez pobjednika (0:0).

Veliko iznenađenje priredili su fudbaleri Valenciennesa koji su neporaženi okončali gostovanje kod Toulousea. Mreže su mirovale, a Toulouse polako gubi utrku sa Lyonom za šampionsku titulu. Pjanićev tim sada ima sedam bodova prednosti.  

Rezultati
Grenoble – PSG 0:0
Le Havre – Auxerre 1:2
Lorient – Sochaux 1:2
Nancy – Lyon 0:2
Nantes – Caen 1:1
Toulouse – Valenciennes 0:0

Tabela
Lyon 52 boda, PSG 46, Toulouse 45, Marseille 44 (-), Bordeaux 43 (-), Lille 40 (-), Rennes 39 (-), Nice 39 (-), Lorient 31, Auxerre 30, Nancy 29, Monaco 28 (-), Grenoble 28, Nantes 28, Caen 26, Le Mans 26 (-), Valenciennes 25, St. Etienne 24 (-), Sochaux 23, Le Havre 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.