Pjanić strijelac u pobjedi Lyona

Liga prvaka

Pjanić strijelac u pobjedi Lyona

Francuski Lyon nije imao većih poteškoća na gostovanju u Izraelu, kod Hapoela u Tel Avivu, te su Lavovi sa Gerlanda s lakoćom stigli do druge ovosezonske pobjede (3:1) u Ligi prvaka, a strijelac trećeg gola za Lavove bio je Miralem Pjanić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ponovo se nije našao u sastavu Lyona od početka, na gostovanju Lavova u Tel Avivu kod Hapoela.

To međutim, francuskoj ekipi nije smetalo da već nakon prvih 45 minuta igre stekne veliku prednost.

Lyon je u vodstvo doveo Brazilac Michel Bastos udarcem sa bijele tačke u sedmoj minuti utakmice. Isti je igrač na 2:0 povisio u 36. minuti i već je tada bilo jasno kako je ekipa sa Gerlanda ipak kvalitetom daleko ispred Izraelaca, koji su u pretkolu izbacili prvaka Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar.

Ipak, Hapoel je susret, odnosno njegovu završnicu učinio zanimljivom u 79. minuti, kada je na 1:2 smanjio nigerijski golman izraelske ekipe Enyeama udarcem sa bijele tačke.

Dvije minute prije gola, u igru je ušao Miralem Pjanić, zamijenivši na terenu Yoanna Gourcuffa. U samoj završnici utakmice, sjajni mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić svojim je prvim golom u Ligi prvaka ove sezone postavio konačnih 3:1 za Lyon.

Lyon je tako došao do druge pobjede u grupi i prvog mjesta sa maksimalnim brojem bodova.

Schalke se na svojoj Veltins Areni dugo mučio sa potugalskom Benficom. Sve do 73. minute nije bilo golova, a onda je domaće Kraljevsko plave u prednost doveo Jefferson Farfan, da bi pet minuta prije kraja konačnih 2:0 postavio Holanđanin Klaas-Jan Huntelaar.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.