Pjanić strijelac u trijumfu Lyona

Lavovi ubjedljivi protiv Nancyja

Pjanić strijelac u trijumfu Lyona

Edmir Škorić

Visokim trijumfom Lyona nad Nancyjem (4:0) večeras je startalo 24. kolo francuskog Le Championnata. Strijelac trećeg gola za Laove bio je naš reprezentativac Miralem Pjanić.

Premda su sve misli Lyonovih nogometaša "na Realu", na svom su Gerlandu rutinski slavili jedanaestu prvenstvenu pobjedu. Naime, s više nego ubjedljivih 4:0 porazili su Nancy.

Yoann Gourcuff je goste načeo golom u 37. minuti, pa se na odmor otišlo s 1:0 u korist domaćih. Izabranici Claude Puela u nastavku prave još veći pritisak na gol Nancjya, pa je gostujući golman Damien Gregorini još tri puta morao vaditi loptu iz vlastite mreže.

Do 76. minute gosti su uspijevali očuvati svoju mrežu, a onda je Jeremy Pied pogodio za 2:0. Miralem Pjanić, bh. reprezentativac, u 81. minuti zamijenio je strijelca prvog gola Yoanna Gourcuffa, a samo nekoliko minuta kasnije zatresao protivničku mrežu, davši na znanje Puelu da bi ozbiljno trebao računati na njega, te da ne zaslužuje sjediti na klupi.

Pjanić je preciznim prizemnim udarcem s nekih desetak metara plasirao loptu u golmanov lijevi ugao.

Konačnih 4:0 postavlja Jimmy Briand u posljednjim minutama utakmice. Lyon se ovom pobjedom domogao druge pozicije i sada na svom kontu ima 41 bod, četiri manje od vodećeg Lillea koji ima utakmicu manje.

Le Championnat, 24. kolo:

Lyon - Nancy 4:0 (Gourcuff 37, Pied 76, Pjanić 86, Briand 89)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije