Pjanić u timu 13. kola

U izboru goal.com portala

Pjanić u timu 13. kola

Edmir Škorić

Ugledni nogometni portal Goal.com sastavio je jedanaest najboljih igrača u 13. kolu francuskog Le Championnata. U eliti se našao i naš reprezentativac Miralem Pjanić koji je postigao jedan prekrasan pogodak za Lyon, te asistirao kod petog.

Za golmana kola u Francuskoj izabran je Jeremie Janot iz St. Etiennea. U zadnjem redu tu su Christophe Jallet iz PSG-a, Rami z Lillea, Mignot iz Auxerrea i Pjanićev klubski kolega Aly Cissokho.

U formaciji 4-3-3 Pjanić se po goal.com portalu našao na lijevoj strani u veznom redu, a društvo mu još čine Amalfitano iz Lorienta i Cabaye iz Lillea. Lisandro Lopez koji je postigao dva gola Marseilleu zajedno sa Bakari Koneom (Marseille) i Kevinom Gameirom (Lorient) čini udarnu trojku u napadu.

Sastav 13. kola u Francuskoj: Janot - Jallet, Rami, Mignot, Cissokho - Amalfitano, Cabaye, Pjanić - Kone, Gameiro, Lisandro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.