Pjanić večeras, ipak, igra?

Enrique donosi odluku neposredno prije utakmice

Pjanić večeras, ipak, igra?

Nakon što je jučer odradio puni trening, naš reprezentativac bi mogao zaigrati u velikom derbiju.

Iako su ovih dana, iz Italije, dolazile kontrediktorne vijesti po pitanju zdravstvenog biltena našeg reprezentativca, čini se, da bi, ipak, Miralem Pjanić mogao nastupiti u večerašnjem derbiju.

Naš reprezentativac je jučer odradio puni trening, bez većih opterećenja, a terener Rome će neposredno prije utakmice odlučiti da li će ga staviti u prvih 11, obzirom da je još uvijek rovit.

U sjeni derbija Italije, između Intera i Juventusa, večeras se igra još jedna velika utakmica italijanskog fudbala, Roma će na svom Olimpicu, dočekati aktuelnog šampiona, tim Milana.

Ova dva tima su, do sada odigrali 152 utakmice, a Rossoneri su dalko uspješniji, sa 69 pobjeda, naspram 38 pobjeda Rome, a 45 puta je bilo neriješeno. Milan je uspješniji i U Rimu, slavivši 26 puta, dok je Roma upisala svega 22 pobjede na domaćem terenu. Međutim, u posljednjih šest mešusobnih duela na Olimpicu, Giallorossi nisu poraženi od Milana, upisavši dvije pobjede i četiri remija.

Zanimljivo je da je jedini gol, u posljednje tri utakmice, između ova dva tima, postiga igrač Rome i bivši fudbaler Milana, Marco Boriello, u pobjedi Vučice rezultatom 1-0, na San Siru, prošle sezone.

Roma u ovaj meč ulazi bez kapitena Tottija, dok u redovima Milana, nema, od ranije povrijeđenih; Gatussa, Flaminija i Pata.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.