Pjanić zadržan na aerodromu u Liježu
Pjanić može biti zahvalan tolerantnim belgijskim graničarima

Zaboravio jedan od dva pasoša u Sarajevu

Pjanić zadržan na aerodromu u Liježu

Miralem Pjanić, naš fudbalski A reprezentativac sa ostatkom ekipe nije nastavio put ka Genku, jer je zadržan na aerodromu u Liježu.

Naime, Pjanić je zaboravio pasoš Luksemburga na recepciji hotela „Hercegovina“ na Ilidžiu, gdje su naši fudbaleri boravili za vrijeme priprema u Sarajevu. Na carinskoj kontroli aerodroma u Liježu imao je pasoš Bosne i Hercegovine, ali u njemu nije imao schengen vizu, pa je stopiran njegov ulazak na teritorij Belgije.

Ekspedicija sa našim fudbalskim reprezentativcima uputila se autobusom ka Genku, a Pjanić je bio primoran ostati na rigoroznoj kontroli. Intervenisali su iz Saveza, ali i pojedini ljudi iz naše diplomatije. Prvotimac Lyona, sat i po je kontrolisan od strane belgijskih graničara. Ipak, nakon što su utvrdili njegov identitet, smilovali su se i „progledali mu kroz prste“, te pustili Pjaniću da stupi na njihov državni teritorij. Selektor Miroslav Ćiro Blažević bio je veoma ljut na našeg fudbalskog dragulja zbog pomenute nesmotrenosti, ali je odahnuo nakon što je saznao da mu je omogućen ulazak u Belgiju.

Inače, naši fudbalski reprezentativci smjestili su se u sobe hotela „NH“ u Genku, gdje im se kasnije pridružio i Pjanić. On će tako večeras od 19:30 sati trenirati sa saigračima na „Cristal areni“.

U Genku puše izuzetno jak vjetar i veoma je hladno, što bi moglo natjerati selektora Blaževića i igrače da rade i manje, od predviđenih sat vremena, u posljednjoj provjeri pred sutrašnju utakmicu 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnafrička Republika 2010“.

Podsjetimo, meč Belgija - BiH igra se sutra od 20:45 sati na stadionu „Cristal arena“, a očekuje se da će naše igrače bodriti preko 5.000 vatrenih navijača.

Za nadati se da je „nezgoda“ sa Pjanićem posljednji problem kojeg će naši imati u Belgiji, te da će se u BiH vratiti sa bod(ovima)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.