Pjanić: Žao mi je što neću igrati
Miralem Pjanić

Veziste Lyona nema u Talinu zbog kartona

Pjanić: Žao mi je što neću igrati

Žuti karton protiv Turske učinio je da Miralem Pjanić utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu u Talinu protiv Estonije odgleda sa tribina.

Neigranje sjajnog mladog veziste Lyona vjerovatno je i najveći hendikep selektoru Zmajeva Miroslavu Blaževiću, jer Pjanić ove sezone igra u odličnoj formi u svom klubu.

"Žao mi je, kako mi neće biti žao. Igram u dobroj formi ove sezone i mislim da bi mogao dati svoj doprinos reprezentaciji u Estoniji, ali šta je tu je. Biće još utakmica. Najvažnije je u ovom trenutku da mi pobijedimo Estonce u subotu, a ko bude igrao je zaista manje važno. Pobjeda u Talinu dala bi nam krila u baražu, a osim toga bilo bi neozbiljno u slučaju da ne pobijedimo očekivati da se vadimo na super-jakoj Španiji.

Pjanić je ove sezone u velikoj formi u svom Lyonu. Odlaskom Juninha sa Gerlanda, mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine dobio je veću minutažu i "osmicu" na dresu, a ukazanu je priliku maksimalno iskoristio. U reprezentaciji su pred Pjanićem, sigurni smo, najbolji dani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.