Pjanić: Želim igrati...
Miralem Pjanić na jednom od treninga BiH

Mladi fudbaler nestrpljiv

Pjanić: Želim igrati...

Jednu od naših najvećih fudbalskih nada, Miralema Pjanića, člana francuskog prvaka Lyona, pored svih vrlina na terenu «krasi» i nestrpljivost.

Pjanić je želio pomoći svojim saigračima na terenu, no čini se kako će ga Blažević ostaviti na klupi za rezervne igrače. S obzirom na skromnu minutažu u Lyonu Ćiro je procjenio da bi mu Pjanić mogao biti jocker sa klupe, baš kao što je u francuskom klubu.

«Ne mogu kazati da sa sretan što grijem klupu, ali je to selektorova odluka koju je ne mogu promijeniti. Radio sam pakleno na treninzima i bio sam uvjeren da ću dobiti mjesto na terenu. No, ne želim da se moja izjava pogrešno protumači jer znam da svih 11 saigrača koji večeras istrče zaslužuju mjesto u timu», istakao je Pjanić.

Dragulj bh. fudbala će u Zenici 2. aprila proslaviti rođendan. Želja se zove šest bodova u dva meča.

«Najbolje bi bilo da osvojimo maksimalan broj bodova, iako ne bih mao ništa protiv da konto uvećamo sa četiri poena. No, ako odigramo kao što smo igrali u dosadašnje četiri kvalifikacione utakmice, ne vjerujem da će izostati povoljan rezultat. Moramo posebnu pažnju posvetiti odbrani svog gola, jer ne sumnjam da će naši napadači postići barem jedan», dodao je Pjanić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.