Pjanićev Lyon ovjerava prolaz
Pjanić je sa Lavovima posao završio u prvom meču

Pretkolo Lige prvaka

Pjanićev Lyon ovjerava prolaz

Večeras je na programu pet susreta posljednjeg pretkola Lige evropskih fudbalskih prvaka, nakon kojih će biti poznati učesnici grupne faze takmičenja.

Može se reći da su francuski Lyon našeg Miralema Pjanića i švajcarski Zurich jednom nogom već u Ligi prvaka. Lavovi sa Gerlanda su u prvom susretu deklasirali Anderlecht sa 5:1, uz jedan gol Pjanića, dok je Zurich u prvom susretu kao gost bio bolji od Ventspilsa sa 3:0.

Na stadionu Vicente Calderon u Madridu Atletico dočekuje Panathinaikos. Prvi susret igran na Olimpijskom stadionu u Atini završio je pobjedom rezultatom 3:2 za madridske Jorgandžije, što Atletico stavlja u ulogu favorita u večerašnjem dvoboju.

Pomalo neočekivano je Red Bull iz Salzburga, za koji nastupa Admir Vladavić, poražen u Austriji od Maccabija iz Haife (1:2), pa sada austrijsku ekipu očekuje teških 90 minuta revanša u Izraelu.

Mađarski Debrecen ima odličnu priliku kao prvi mađarski predstavnik nakon Ferencvarosa 1995. godine izboriti Ligu prvaka. Protivnik im je Levski, kojeg su u Bugarskoj savladali 2:1.

Parovi

Anderlecht    - Lyon
Atletico Madrid - Panathinaikos
Debrecen - Levski Sofia
Maccabi Haifa - RB Salzburg
Zurich - Ventspils

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.