Pjanićev Lyon želi Hleba i Vieiru
Viera uskoro suigrač našem Miralemu Pjaniću?

Pjanićev Lyon želi Hleba i Vieiru

Edmir Škorić

Poslije sedam uzastopnih naslova Francuske, Lyon je "zakazao" i titulu prepustio Bordeaxu, a "lavovi" naredne godine žele ponovo do titule, stoga  svoje redove planiraju pojačati sa dva nova igrača. Barcelonin Hleb, te Interov iskusni Francuz Viera prvi su na listi kluba s Gerlanda.

Klub bh. reprezentativca Miralema Pjanića je ostao nakon sedam godina dominacije bez titule prvaka Francuske. Ogorčeni čelnici Lyona već prave listu kandidata koji bi mogli naredne sezone pomoći klubu da se vrate tamo gdje im je mjesto, na čelo Francuske.

Prvi na listi želja je Aleksandr Hleb, ogorčen svojim statusom u Barceloni, obzirom da je finale Lige Prvaka promatrao sa tribina Olimpica. "Hleb je dobar igrač i mi ćemo vidjeti što možemo učiniti", riječi su direktora Lyona Bernarda Lacombea.

Viera je također na meti "lavova", iako je iskusni Francuz izjavio da bi volio ostati u Interu, te se nametnuti u sastav portugalskog trenera. "Brine nas njegova ozljeda, no on želi igrati na Svjetskom prvenstvu, pa zašto da ne?", objasnio je Lacombe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.