Pjaniću 24 minuta u kiksu Lyona
Miralem Pjanić

Francuska – 26. kolo

Pjaniću 24 minuta u kiksu Lyona

Lyon, našeg Miralema Pjanić večeras je kiksao na svom «Gerlanu» odigravši samo 1:1 protiv Rennesa u posljednjoj utakmici 26. kola šampionata Francuske. 

Bh. fudbalski dragulj u igrao je od 66. minuta susreta, kada je na terenu zamijenio Edersona. Domaći su poveli preko Kallstroma, tri minuta nakon što je Pjanić kročio nogom na travnjak. Upravo je naš reprezentativac upisao asistenciju za vodeći gol "lavova".

Ipak, pomalo iznenađujući bod gostima donio je Briand u sudijskom vremenu meča. Lyon tako sada ima samo četiri boda više od drugoplasiranog PSG-a, pet od Marseillea, šest od Bordeauxa, te sedam od Toulousea, tima sa kojim je zaključena lista kandidata za titulu. 

U večeras ranije odigranim susretima 26. kola postignuti su sljedeći rezultati: PSG - Nancy 4:1, Monaco - Saint-Etienne 2:2, Bordeaux - Lorient 1:0, Caenom – Marseille 0:1.

Poredak na tabeli: Lyon 53, PSG 49, Marseille 48, Bordeaux 47, Toulouse 46, Rennes 43, Lille 43, Nice 39, Lorient 31, Auxerre 31, Le Mans 30, Monaco 29, Nancy 29, Grenoble 29, Nantes 29, Valenciennes 28, Caen 26, Sochaux 26, Saint-Etienne 26, Le Havre 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.