Pjaniću 25 minuta u remiju Lyona
Pjanić se vratio na teren nakon više od dva mjeseca pauze

Prvenstvo Francuske, 20. kolo

Pjaniću 25 minuta u remiju Lyona

Edmir Škorić

Današnje 20. kolo šampionata Francuske donijelo je našem mladom reprezentativcu Miralemu Pjaniću 25 minuta igre, ali i neka iznenađenja. Čak tri utakmice su odložene zbog snijega...

Lyon našeg Miralema Pjanića remizirao je na svom Gerlandu sa Lorientom, što je svakako iznenađenje ovog kola. Ederson je u 10. minuti donio vodstvo "lavovima" i izmamio osmijeh na licima domaćih navijača. Ipak, gosti golom Abriela u 42. minuti poravnavaju, što je na kraju bio i konačan rezultat.

Miralem Pjanić je u 65. minuti zamijenio strijelca Edersona, te se tako nakon pauze od više od dva mjeseca vratio na teren. Vrijeme provedeno na terenu moglo je zadovoljiti struku Lyona, a iskreno se nadamo još većoj minutaži našeg dragulja u nastavku prvenstva.

Marseille je kao gost savladao Auxerre rezultatom 2:0. Samassa je u 43. minuti postigao vodeći pogodak za goste, a Valbuena deset minuta prije kraja postavlja konačan rezultat.

Nantes se polako budi iz krize, a danas su kao gosti slavili kod Monaca. Bagayoko je u ranoj 5. minuti "kanarincima" donio prednost. Do kraja prvog dijela bilo je već uvjerljivih 2:0, a drugi pogodak za goste dao je Capoue. Bagayoko je isključen u 76. minuti, a domaćini to iskorišavaju i golom Licata u 88. minuti smanjuju na 1:2. Ipak, bilo je prekasno za nešto više.

Ait Ben Idir je već nakon 20 minuta igre imao dva žuta kartona, pa je morao pod tuš prije vremena. U 61. minuti Marange dobiva crveni karton i Le Havre ostaje sa 9 igrača. Toulouse to koristi i golom Didota u 80. minuti dolazi do važne pobjede.

Grenoble našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića poražen je kod Rennesa. Jedini i odlučujući gol postigao je Sow u 46. minuti utakmice.

Perquis je presudio St. Etienneu u 66. minuti i Sochauxu donio vrijedna tri boda na domaćem terenu. Utakmice Nancy-Nice, Le Mans-Lille, i Valenciennes-Caen su odgođene zbog snijega.

REZULTATI 20. KOLA:
Auxerre - Marseille 0:2
Lyon - Lorient 1:1
Rennes - Grenoble 1:0
Sochau - St. Etienne 1:0
Monaco - Nantes 1:2
Le Havre - Toulouse 0:1
Nancy - Nice (odgođeno)
Le Mans - Lille (odgođeno)
Valenciennes - Caen (odgođeno)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.