Pjaniću 90 minuta u sivilu Lyona

Le Championnat, 10.kolo

Pjaniću 90 minuta u sivilu Lyona

Edmir Škorić

Lyon Miralema Pjanića deklasiran je na gostovanju kod Nice rezultatom 4:1, a naš mladi reprezentativac odigrao je svih 90 minuta. Grenoble Mehmeda Baždarevića nastavio je sa porazima. Ovaj put na svom su terenu poraženi od Nancyja.

U šest odigranih susreta 10. kola francuskog Le Championnata postignuto je 18 golova, što je dakle tri gola u prosjeku po meču. Za takav prosjek pobrinuo se prije svega Lyon. Momčad s Grenlanda na čuđenje primila je četiri gola kod Nice. Bagayoko je u 17. minuti doveo Nicu u vodstvo, a autogolom Cissokha okončala se prva dionica susreta.

U nastavku domaći u samo šest minuta dolaze do nova dva pogotka i do velikog potopa Lavova. Hellebuyck u 69. minuti, te Remy u 75. minuti donose gostima težak poraz. Ipak, utješni pogodak za Lyon postiže Brazilac Ederson pet minuta prije kraja. U sivilo gostiju nekako se uklopio i naš mladi reprezentativac Miralem Pjanić koji je odigrao svih 90 minuta.

Kiks Lyona iskoristili su na najbolji način Bordeaux i Monaco. Bordeaux je s 3:0 nadigrao Le Mans. Ovono je autogolom već u 4. minuti donio vodstvo domaćem sastavu, a u nastavku Chamakh i mladi napadač David Bellion pogađaju za konačnih 3:0. Monaco je kod Boulognea slavio skoro identičnim rezultatom. Alonso je u 35. minuti doveo goste iz Monte Karla u vodstvo, a sve je bilo jasno kada je Das Neves dvije minute kasnije zaradio crveni karton. Ipak, domaći nekako dolaze do poravnanja preko Blayaca u 66. minuti. Odlični Nene spašava goste u posljednji nekoliko minuta sa dva gola.

Grenoble našeg stručnjaka Mehmeda Baždarevića nastavio je sa porazima. Večeras su poraženi kući od Nancyja (1:2). Golom Perquisa iz 6. minute Sochaux je slavio protiv Lorienta.

Le Championnat, 10. kolo:
Boulogne - Monaco 1:3 (Blayac 66'/ Alonso 36', Nene 86'90'/
Bordeaux - Le Mans 3:0 (Ovono 4' ag., Chamakh 67', Bellion 83'/
Nice - Lyon 4:1 (Bagayoko 17', Cissokho ag. 40', Hell 69',Remy 75'/ Ederson 84'/
Grenoble - Nancy 1:2 (Ljuboja 54'/ Jemmali ag. 74; Hadji pen. 88'/
Sochaux  - Lorient 1:0 (Perquis 8')
St. Etienne - Valenciennes 0:2 (Audel 17', Ducourtioux 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.