Pjaniću gotovo pola glasova za Golden boy

Reprezentativac BiH uvjerljivo vodi

Pjaniću gotovo pola glasova za Golden boy

U izboru prestižnog italijanskog Tuttosporta već nekih mjesec dana obavlja se glasanje za nagradu Golden boy, koja se dodjeljuje najboljem mladom fudbaleru Evrope.

U strahovitoj konkurenciji, između Alexandre Patoa, Alana Dzagoeva, Maria Balotellija, Stevana Jovetića i drugih nadolazećih zvijezda, uvjerljivo prvo mjesto, sa gotovo pola (!?) od ukupnog broja glasova, vodi reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić.

Pjanić je ove sezone dobio lidersku ulogu od Brazilca Juninha u svom Lyonu, te je ukazanu šansu objeručke prihvatio i iskoristio. Vrlo brzo se nametnuo kao jedan od vođa ekipe prepune zvijezdama, i to sa samo 20 godina.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine svojim je talentom i igrama privukao na sebe pažnju evropskih velikana, pa je tako Chelsea odlučio dovesti Pjanića na Stamford Bridge za 16 miliona eura, a našeg Zmaja prate još Fiorentina, Real Madrid, Manchester City i Arsenal.

Pjanić trenutno u glasanju za Golden boya vodi sa nevjerovatnih 48,1 odsto ukupnog broja glasova, ispred Rusa Alana Dzagoeva, koji ima 31,3 odsto. Trebalo bi se desiti zaista čudo pa da neko pretekne Pjanića u još nekoliko dana koliko je ostalo do kraja glasanja.

Glasati možete na ovom linku: http://www.tuttosport.com/sondaggi/calcio/vota-595/Vota+il+GOLDEN+BOY+2009

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.