Plasil potpisao za Bordeaux

Povratak u Francusku

Plasil potpisao za Bordeaux

Adnan Beganović

Češki vezni fudbaler Jaroslav Plasil potpisao je četverogodišnji ugovor sa novim prvakom francuske, Bordeauxom. Ovu informaciju potvrdio je i agent češkog fudbalera Pavel Paska.

Francuski L'Equipe navodi da će Žirondinci platili španjolskoj Osasuni tri miliona eura odštete za igrača s kojim je klub iz Pamplone imao ugovor do 2011. godine.

Potpisom za Bordeaux češki fudbaler vraća se nakon dvije godine u Francusku, gdje je prije odlaska u Osasunu osam godina nastupao za Monaco i baš u ovom klubu je stekao potpunu afirmaciju.

Plasil je u dresu Osasune odigrao 66 utakmica i pritom postigao 8 golova, dok je u dresu nacionalne selekcije Češke odigrao 47 utakmica i postigao 3 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.