Plata možda nema, ali zato bodova ima: FK Sloboda srušio FK Borac!

Velika pobjeda

Plata možda nema, ali zato bodova ima: FK Sloboda srušio FK Borac!

A. Čaušević, foto: E. Oštraković

Veliku pobjedu ostvarilo je FK Sloboda u 8. kolu Premijer lige BiH pobijedivši FK Borac sa 3:1. 

Iako na papiru vrijedi samo tri boda ovaj trijumf je za igrače tuzlanskog premijerligaša više od toga posebno ako se uzme u obzir turbulentna situacija u klubu, odnosno problemi s isplatom plata.

Svi golovi su postignuti u prvih 20-ak minuta, a u tom periodu praktično svaka šansa je iskorištena.

Domaći su do vodstva stigli u 9. minuti kada je iz slobodnog udaraca pogodio Pršeš. Dojam je da je kod ovog gola bolje mogao reagovati gostujući golman Lučić.

Naredno uzbuđenje je donijelo pogodak. Čomor je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, sudija Jelić je pokazao na penal, a siguran realizator je bio Bekrić. Igrala se 20. minuta.

Ipak, gosti su neizvjesnost u utakmicu vratili već u narednom napadu kada je poslije brze akcije Vujaklija svojim prvim golom u Premijer ligi smanjio na 2:1.

U 50. minuti igrači Borca su tražili pogodak nakon pokušaja Vranješa iz slobodnjaka, međutim arbitri su donijeli ispravnu odluku jer Lakić na vrijeme ukrotio loptu.

Nakon blagog pritiska gostiju na startu nastavka veći dio drugog poluvremena se igrao između dva kaznena prostora. Dobru šansu za izjednačenje Borac je imao u 84. minuti kada je Vranješ udarcem glavom pogodio stativu gola domaćina.

Pokušali su gosti u finišu da dođu makar do remija, ali je odbrana Slobode nekako izdržala, štaviše još jedna lopta je završila u mreži gostiju.

U sudijskoj nadoknadi Vujaklija je propustio zicer za izjednačenje. Na drugoj strani Lučić je zaustavio dva pokušaja domaćih igrača. Runić je 94. minuti postigao autogol za konačnih 3:1.

FK Sloboda - FK Borac 3:1 (Pršeš 9', Bekrić 20'(p), Runić 94' (ag)/Vujaklija 21')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Pršeš, Bekrić, Buljić, Ivetić, Maksimović, Al.Bekić, Mujagić.

FK Borac: Lučić, Radulović, Crnov, Danilović, Ćosić, Čomor, Subić, Mirić, Vranješ, Runić, Vujaklija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tz075
I sta kazete,gasi se Sloboda,propada,eh moja djeco,jos ste zeleni a skontat cete jednog dana i sto. Sportski pozdrav normalnim ljudima
12 6
AmerZE1990
Bravo Sloboda pozz iz Zenice
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi