Platini apelovao na Katar da se riješe problemi vezani za SP

Prvi čovjek UEFA

Platini apelovao na Katar da se riješe problemi vezani za SP

Predsjednik Evropske fudbalske unije, Michel Platini pozvao je Katar da riješi unutrašnje probleme uoči Svjetskog prvenstva 2022. godine. 

Sepp Blatter je prethodno naglasio da postoji mogućnost da se Mundijal u ovoj zemlji održi u zimskom periodu, ali je Platini dodao da to nije najveći problem Katara.

„Postoje i važnije stvari od toga da li će se igrati ljeti ili zimi. Katar je praktično Mundijal dobio na poklon i ne smiju se ovako ponašati,“ izjavio je Platini.

Katar je u posljednje vrijeme kritikovan zbog nepoštivanja prava inostranih sezonskih radnika i navoda da je veliki broj njih preminuo tokom obavljanja građevinskih radova, zbog vrućine i neadekvatnih uslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.