Platini: Buffon je pretjerao

Nakon izjava golmana Juventusa

Platini: Buffon je pretjerao

Adnan Beganović

Veliki talijanski derbi između Milana i Juventusa, te nepriznati pogodak Rossonera još uvijek su top priča inostranih medija.

Prašinu, koja se nije ni slegla nakon utakmice, još više je podigao Buffon svojom izjavom o nepriznatom pogotku u kojoj je rekao da nije vidio da li je lopta prešla gol liniju, a da sudiji ne bi ni rekao čak i da je to vidio.

Na ovakvu njegovu izjavu reagovao je predsjednik UEFA-e, Michel Platini.

"Buffon je pretjerao sa svojim komentarima. Između Juventusa i Milana ne smije biti rata. Da ga je sudija pitao i da je on rekao 'ne' onda bi ispao lažov. Nije trebao ništa komentarisati", istakao je Platini i dodao:

"Da sam ja postigao gol rukom i da me je sudija pitao jesam li to uradio, rekao bih mu istinu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.