Platini: Montpellier je pobijedio katarske bogataše

Nicollino spasio klub od propasti i doveo ga na vrh

Platini: Montpellier je pobijedio katarske bogataše

A. Haznadarević

Montpellier je po prvi put u historiji osvojio Le Championat, a njihov podvig postaje još veći kada se sjetimo da su uspjeli iza sebe ostaviti PSG koji trenutno važi za jednu od najbogatijih momčadi na svijetu.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini je pozdravio uspjeh kluba njegovog starog prijatelja Louisa Nicollina za kojeg tvrdi da je već godinama postupno vodio klub ka tronu i da je to najbolji način poslovanja.

"Poznajem Nicollina 40 godina. On je 1974. godine svojim je novcem spasio klub od finansijskog kolapsa i dugo godina gradio uspjeh. Prošli su sve stepenice od 4. lige do titule prvaka i zato se radi o posebnom uspjehu", kaže Platini.

Predsjedniku UEFA-e je posebno drago što je klub sa mnogostruko manjim budžetom od konkurenata, je još jednom pokazao da novac nije presudan faktor.

"To je jedna prelijepa fudbalska priča. U Francuskoj ne pobjeđuju uvijek najbogatiji, a Montpellier je ove sezone uspio pobijediti Paris Saint Germain i njihove katarske bogataše."

Montpellierov ovogodišnji budžet je iznosio 30 miliona, što je premala suma kada se zna da je PSG samo na Javiera Pastorea potrošio 12 miliona više od cijelog budžeta novog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.