Platini obećao Turskoj finale Eura 2020. godine

Platini obećao Turskoj finale Eura 2020. godine

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Michel Platini obećao je Turskoj finalni meč Evropskog prvenstva 2020. godine.

Evropsko prvenstvo 2020. godine će biti odigrano u čak 13 zemalja, a iz turskog Saveza tvrde kako im je Platini obećao finalnu utakmicu prvenstva.

"Gospodin Platini nam je obećao domaćintvo finalne utakmice Evropskog prvenstva 2020. godine. Obećao nam je da ako ne dobijemo Olimpijske igre, da će se finalna utakmica Eura igrati u Turskoj. Mi smo na vrhu liste"; rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Turske Emre Atkin.

UEFA će 2020. godine proslaviti 60 godina Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.