Platini: Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup....!

Platini kritikovao Hrvate

Platini: Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup....!

Midhat Šljivak

Predjednik UEFA-e Michel Platini žestoko je napao Hrvate zbog izgreda koje navijači naših susjeda rade u Poljskoj na Evropskom prvenstvu

Platini je bio veoma ljut na Hrvata nazivajući ih raznim imenima.

"Sve bi bilo dobro da nema hrvatskih šup...a!", izjavio je Platini,a potom je nastavio.

"Svi su navijači na Euru simpatični izuzev Hrvata. Bio sam prije godinu dana u Hrvatskoj. Lično zamolio predsjednika države Ivu Josipovića da se pozabavi problemom huliganizma navijačima. Zaprijetio sam drastičnim mjerama, izbacivanjem hrvatskih klubova i reprezentacije iz međunarodnih takmičenjima, no ništa se nije promijenilo," rekao je Platini, koji je ipak, priznao kako Hrvatska ima veoma dobru ekipu, ali navijači su ti koji kvare sliku.

"Nisam sretan ovime što se događa u Poljskoj kad su Hrvati u pitanju. Imaju momčad koja igra jako dobar nogomet, ali imati nekoliko stotina šup.... na stadionu jednostavno nije prihvatljivo," dodao je Platini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.