Platini u ovoj godini najviše pamti finale LP

Platini u ovoj godini najviše pamti finale LP

Edmir Škorić

Finale Lige prvaka između Barcelone i Manchester Uniteda proglašena je najboljom utakmicom u 2011. godini.

Tako smatra predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini. Barcelona je s 3:1 u majskom finalu Lige prvaka na Wembleyju svladala Mancheter United.

"Pamtit ćemo ovu godinu po mnogim iznimnim trenucima u svijetu nogometa. No, ako moram izabrati jedan trenutak, onda je to finale Lige prvaka na Wembleyju. Ne samo da je to bila legendarna utakmica, već nas je sve podsjetila da smo tu da bismo služili sportu i igračima koji ostvaruju naše snove i bez kojih ništa ne bi bilo moguće", kazao je Platini za katalonski Sport, dodavši:

"Sljedeća će godina biti ključna za nogomet. Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini bi moglo biti jedinstveno. A dogodine ćemo imati i novi cilj. Klupski nogomet ulazi u novu eru zahvaljujući financijskom fair playu koji je podržan diljem svijeta kao simbol jedinstva i odgovornosti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.