Platini: Ukrajina i Poljska su ispunile očekivanja

Predsjednik UEFA-e hvali organizatore

Platini: Ukrajina i Poljska su ispunile očekivanja

Na press-konferenciji koja je održana povodom početka Eura 2012, predsjednik UEFE Michel Platini pohvalio je domaćine, Poljsku i Ukrajinu zbog dobre pripreme i organizacije ovog takmičenja.  

"Ukrajina i Poljska su ispunile očekivanja što se tiče pripreme Eura 2012. Uprkos brojnim problemima, globalnoj finansijskoj krizi obje države su postigle visok nivo pripremljenosti za Evropsko prvenstvo", rekao je predsjednik UEFE.

 

Platini je također istakao da je organizacija ovog takmičenja bila veliki izazov za Ukrajinu, Poljsku i UEFA-u.

 

"Otkada su ove dvije zemlje dobile domaćinstvo, prošlo je više od pet godina i tokom tog perioda UEFA i zemlje domaćini su prešle dug put. Bio je ovo veliki izazov za sve nas i organizatori su učinili velike napore. Svi smo radili naporno i sve je ispalo kako treba", dodao je Platini.

 

Međutim, prema Platiniju najveći problem za organizatore je bio nedostatak iskustva što se tiče organizovanja ovako velikih događaja. Ipak, uz podršku evropskih eksperata i uz velike napore obje zemlje su se uspješno pripremile za Euro 2012, a kako je predsjednik UEFA-e kazao sve što je izgrađeno za ovo prvenstvo će na kraju prvenstva ostati narodima ove dvije zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.