Platini ukrajinske hotelijere nazvao lopovima i banditima

Nakon najave podizanja cijena smještaja

Platini ukrajinske hotelijere nazvao lopovima i banditima

A. Haznadarević

Nakon što je najavljen ekstreman rast cijena smještaja za vrijeme Evropskog prvenstva u fudbalu, predsjednik UEFA-e, Michael Platini se odlučio obračunati sa ukrajinskim hotelijerima.

Platini ljut zbog loše poruke koja se šalje navijačima:
"Nervira me ova situacija jer nakon silnih ulaganja šaljemo navijačima poruku da ne mogu doći na takmičenje jer je skupina bandita i lopova odlučila zaraditi enorman novac tokom Eura".

Smatra da bi takve odluke "bandita i lopova", kako je nazvao hotelijere, mogle rezultirati praznim tribinama na utakmicama prvenstva.

"Veoma sam zabrinut zbog najava o cijenama smještaja i želim vjerovati kako će vlasti moći na neki način uticati na hotelijere. Ne možete cijenu od 40 eura prvo podići na 100, a zatim i do 500 eura samo tako, u jednom danu. Također, čuo sam da hotelijeri krše ranije dogovore s gostima, pa ako se ta praksa nastavi strahujem da ćemo ostati bez navijača", istakao je zabrinuti Platini.

A da je država već najavila da će zaustaviti rast cijena govori i to da je zamjenik ukrajinskog premijera Boris Kolesnikov koji je zadužen za Euro i koji je bio u Platinijevom društvu, najavio vladine mjere u narednih 30 dana kako bi se riješio taj problem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.