Platini za doživotnu suspenziju
Platini nije odveo Francusku na SP 1990.

Platini brani Domenecha

Platini za doživotnu suspenziju

M. Maksimović

Legendarni francuski fudbaler, nekadašnji selektor Francuske, danas predsjednik UEFA-e Michel Platini izjavio je da bi doživotno suspendovao iz reprezentacije igrače koji su pokrenuli pobunu protiv selektora Raymonda Domenecha na SP u Južnoj Africi.

U intervjuu za "So Foot" magazine, koji je objavljen u srijedu, Platini je izjavio da su pobunjeni igrači "potpuno beskorisni" i "apsolutni idioti".

"Ne možete se igrati sa imidžem francuske reprezentacije. Da se mene pita, ja bi ih izbacio iz nacionalne selekcije za sva vremena. Što se tiče vođenja reprezentacije od strane bivšeg selektora Domenecha, mislim da niti Mourinho ne bi uspio napraviti nešto bolje. Mi jednostavno nemamo generaciju velikih igrača, a nemamo niti dobru selekciju ", izjavio  je Platini.

Francuski savez je nakon SP-a kaznio Anelku sa 18 utakmica suspenzije, Evru sa pet, Riberyja sa tri i Toulalana sa jednom utakmicom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.