Plavčić: Išli smo na sve ili ništa i zasluženo pobijedili

Musa: Zaslužili smo bod

Plavčić: Išli smo na sve ili ništa i zasluženo pobijedili

Nogometaši Viteza su danas u skromnoj nogometnoj predstavi savladali favorizovani Široki Brijeg i upisali prvu pobjedu u prvenstvu.

Treneri Slaven Musa i Valentin Plavčić, nakon utakmice dali su svoje viđenje današnjeg susreta na stadionu Kamberovića polje.

Nakon što je Široki ostao u petoj minuti bez igrača manje i postigao gol za vodstvo, domaćini su uspjeli preokrenuti rezultat i u samom finišu nakon što im je golman Luka Bilobrk poklonio drugi gol, teren napustili uzdignute glave sa tri boda na svom kontu.

"Utakmica kakvu nismo mogli ni u snu priželjkivati, od početka susreta smo igrali sa igračem manje i bili smo hendikepirani, zato smo morali i promjeniti sistem igre. Izdržali smo do 90. minute i onda pogreškom našeg golmana Bilobrka poklanjamo domaćinu tri boda. Čitavu utakmicu smo igrali sa igračem manje i kada se uzme, naše htjenje, zalaganje i borbenost u ovoj utakmici mislim da smo zaslužili makar bod. Naravno da ne želim umanjiti pobjedu Viteza, koji je danas sjajno igrao i čestitam im te im želim sve najbolje u nastavku prvenstva", kazao je Musa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Viteza bio je presretan nakon utakmice, iako ga je glavni sudija pred sami kraj susreta odstranio sa terena zbog prigovora

"Široki se pokazao kao jaka ekipa koja nije slučajno u vrhu našeg nogometa, igrali su čitavu utakmicu bez igrača manje i čestitam im na fer i korektnoj igri. Danas sam svojim igračima rekao da idemo na sve ili ništa što nam se na kraju isplatilo i mislim da smo zasluženo pobijedili. Čestitam svojim igračima koji su danas dali i više od svojih mogućnosti i ova pobjeda će nam mnogo značiti za nastavak prvenstva, kada očekujem da u utakmicama protiv slabijih protivnika još više popravimo poziciju na tabeli", kazao je Plavčić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.