Trener Viteza nakon druge pobjede u sezoni

Plavčić: Možda sretno došli do tog drugog gola

Ekipa Viteza nakon što je poražena u 10. kolu BH Telecom Premijer lige na gostovanju kod Olimpica sa minimalnih 1:0, jučer je slavila domaću pobjedu od 2:1u duelu protiv Mladosti iz Velike Obarske.

Iako je susret novajlija u ligi bolje otvorila ekipa iz Velike Obarske na kraju je Vitaz uspio preokrenuti rezultat i zasluženo slaviti.

„U pressici za najavu ove utakmice ja sam najavio sam sebi pritisak, ne pritisak ekipi . Mi smo znali kakva nam ekipa dolazi, mislim da sam ih vrlo dobro analizirao. Gledao sam par CD-ova. Znali smo da nam u goste dolazi ekipa koja šanse kreira dugim loptama, Znali smo da imaju dobru par igru, dobar dubinski pas i brze igrače naprijed, tako smo i primili gol u prvom poluvremenu“, kazao je strateg Vitežana Valentin Plavčić.

Ipak, u nastavku susreta njegovi fudbaleri su golovima Smrike i Dilavera uspjeli preokrenuti rezultat na 2:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Uspjeli smo izjednačiti u prvom poluvremenu, a u drugom smo nametnuli svou igru i moram raći da smo možda sretno došli do tog drugog gola i ona više nismo mogli da igramo. Zašto nismo mogli da igramo, to je sada pitanje? Da li je Mladost napravili toliki presing ili su se moji igrači jednostavnu povukli i čekali su samo te neke dubinske lopte u naših šesnaest metara. To nas je koštalo protiv Čelik, protiv Olimpica, a malo je falilo da nas košta i danas“, rekao je nakon druge ovosezonske pobjede njegove ekipe Plavčić, te dodao:

„Morat ćemo poraditi na igri u posljednjih pet – deset minuta, odnosno na pritisku prema protivničkim igračima“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.