Plavi dres zastupljeniji od bijelog, koštaju 90 dolara

Novi dresovi BiH u prodaji

Plavi dres zastupljeniji od bijelog, koštaju 90 dolara

Ugovor između njemačkog velikana za proizvodnju sportske opreme Adidasa i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine počeo je zvanično jučer, iako je potpisan i objavljen u martu, tek od nedjelje 1. juna Zmajevi su počeli nositi opremu sa "tri pruge".

Legea, čiju je opremu fudbalska reprezentacija BiH nosila duži period tako je otišla u historiju, a službena prodaja Adidasovih dresova počela je istog dana kada je na snagu stupio i ugovor. Novi dresovi BiH dostupni su u plavoj i bijeloj varijanti, a već smo nakon 1. juna odlučili da se uvjerimo da li su dresovi dostupni.

Već u prvu prodavnicu sportske opreme u koju smo ušli u Chicagu dočekao nas je dres BiH, ali samo u plavoj varijanti, dok bijele nije bilo, kao ni u većini drugih radnji. Ipak, uspjeli smo saznati da o nabavci dresova odlučuju isključivo prodavnice, koje se uglavnom odlučuju nabaviti plavu varijantu dresa.

Na dresu, koji za razliku od dresova ostalih reprezentacija koje nose Adidas, nije posebno urađen za BiH, već je "običan", nema izvezen grb kakav je na ostalim modelima, recimo reprezentacija Argentine ili Nigerije koje igraju sa nama u grupi. Dresovi koje će nositi Gaučosi i Super Orlova su "climacool", dok je dres BiH nešto starija verzija - "adizero". 

Prema informacija iz nekoliko radnji koje smo posjetili u Chicagu dres BiH se dobro prodaje, ali mnogo ljudi traži i  bijelu varijantu dresa koju nismo našli niti u jednoj od prodavnica koje smo posjetili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.