Plavi odsjeli u Denefelsu
Igrači Željezničara večeras na derbiju Kaiserslautern - Mainz

Željezničar stigao u Njemačku

Plavi odsjeli u Denefelsu

Nakon više od 20 sati vožnje kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku, ekipa Željezničara je jučer poslije podne stigla na konačno odredište, mjesto Danefels, gdje će obaviti drugi dio priprema za nastavak Premijer lige, piše Dnevni avaz.

Osim zbog uvjeta za trening, novi trener Željezničara Demir Hotić odabrao je ovaj gradić iznad Kaiserslauterna i zbog dobre karme.

”Tri sam puta ovdje dolazio na pripreme i sva tri su puta ekipe koje sam vodio osvajale prva mjesta u svojim takmičenjima. Imamo izvrsne uslove, smještaj, čist vazduh, a u blizini je i dosta terena za trening. U ponedjeljak ćemo trenirati u sportskom centru Kaiserslauterna, a navečer ćemo biti gosti na utakmici ovog tima protiv Mainza. Za utorak je zakazana utakmica protiv Vormatija vormsa, ekipe koju sam nekada trenirao, a za sada imamo ugovoren još duel protiv Eintracht Triera, koji s klupe vodi njemačka legenda Mario Basler”, izjavio je Demir Hotić, koji je ranije otišao u Njemačku kako bi dogovorio sve detalje u vezi s pripremama.

Prema njegovim riječima, želju da ugoste ekipu s Grbavice iskazao je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj pa postoji mogućnost odlaska u Manhajm, gdje se nalazi veliki broj bh. građana.

”Rado bih svima izašao ususret, ali moramo prvenstveno misliti o tome kako da što bolje pripremimo ekipu za nastavak sezone. Potrudit ćemo se da izađemo ususret našim ljudima koji žele vidjeti najslavniji bh. klub”, kaže Hotić.

Jako oblači Želju?
Odmah po dolasku u Njemačku intenzivirani su pregovori Željezničara i proizvođača sportske opreme Jako. U toku naredne sedmice trebao bi biti potpisan sponzorski ugovor, prema kojem će Jako oblačiti A i mladu ekipu s Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.