Plavi položili generalku, ali ne sa najboljom ocjenom

Željezničar - Bratstvo 3:2

Plavi položili generalku, ali ne sa najboljom ocjenom

Fudbaleri Željezničara su u svojoj posljednoj utakmici u sklopu priprema za nastavak sezone sa 3:2 savladali Bratstvo iz Gračanice. Plavi su slavili golovima Đelmića, Kokota i Varee, a strijelci za goste bili su Šuša i Smajlović.

Početnih deset minuta utakmice lopta je uglavnom bila u posjedu domaćih fudbalera, ali u napadu je igračima Želje nedostajala konkretnija završnica. Prvi šut u okvir gola uputili su gostujući fudbaleri, ali je Antolović bio siguran i ukrotio udarac Vehabovića. Pet minuta kasnije izabranici Milomira Odovića su odigrali dobru akciju, a na kraju Bajić nije uspio glavom zakačiti loptu nakon centaršuta Đelmića.

Najbolju priliku za vodstvo gosti su imali u 19. minuti ali Antolović je "skinuo" udarac Vehabović u situaciji "jedan na jedan". Nekoliko trenutaka kasnije Đelmić je iskosa sa desne strane šutirao preko gola.

U 25. minuti Plavi su stigli do vodstva. Marko Ivkić, golman Sarajeva na posudi u redovima Gračanlija, je kratko odbio loptu poslije udarca Riada Bajića, ali je "odbicu" u praznu mrežu gostiju pospremio Ognjen Đelmić. Pet minuta kasnije igrači Zorana Ćurguza su dobro kombinovali pred golom Želje, ali je domaća odbrana loptu izbacila u korner.

Dobra akcija Plavih viđena je u 36. minuti. Kokot je nesebično želio uposliti Bajića, ali je odbrana Bratstva presjekla njegov pas za Željinog mladog reprezentativca. Nekoliko momenata kasnije novi napadač Željezničara, koji je stigao iz Slavije, šutirao je preko gola.

Fudbaleri najtrofejnijeg bh. kluba svoju prednost su udvostručili u 40. minuti. Nakon jednog kornera lopta je stigla do Argentinca Juana Manueala Varee, a on je prizemnim udarcem pogodio malu mrežicu Ivkićevog gola. Gosti su u samom finišu prvog poluvremena uspjeli smanjiti rezultat na 2:1. Antolović je nespretnom intervencijom srušio Mujkića, a Šuša je bio siguran sa bijele tačke i pogodio za 2:1.

Drugo poluvrijeme počelo je sjajnom prilikom za goste, ali je Kadrić iz dobre pozicije loptu poslao preko gola. Domaći su zaprijetili u 57. minuti. Kokot je odlično šutirao glavnom nakon dobrog centaršuta Đelmića, ali se istakao gostujući golman Živković, koji je u igru ušao na početku drugih 45 minuta. U nastavku akcije Bajić šutira pored gola.

U 58. minuti Odović je obavio dvostruku izmjenu Kašić i Bodganović zamijenili su Vareu i Kosorića. Dvije minute kasnije Kadrić je imao dobru priliku za goste, ali njegov udarac sa sedam-osam metara odlazi pored lijeve stative Antolovićevog gola.

Najljepši potez na utakmici viđen je u 61. minuti kada je Zoran Kokot postigao efektan gol. Namjerno ili slučajno, ali udarac Kokota gotovo iz mrtvog ugla završio u mreži gostiju za vodstvo Plavih od 3:1. Samo minut kasnije Bajić je sa 16 metara pokušao lobovati Živkovića, ali je golman gostiju osujetio pokušaj Željinog fudbalera. U 68. udarac Bajića sa preko 20 metara krajnjim naporom brani golman gostiju, a lopta završava u korneru.

Za nonšalantnost Uzelca u odbrani i jedno loše odigravanje prema Antoloviću Plavi su kažnjeni golom za 3:2, a Smajlović koji je ušao u drugom poluvremenu bio je strijelac drugog gola za Bratstvo. U finišu su domaći mogli trijumfovati i ubjedljivije, ali je udarac Turkovića nakon sjajnih "makazica" odbranio Živković u 88. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su uspješno apsolvirali generalnku protiv člana Prve lige FBiH, ali u odbrani je bilo i previše propusta u duelu sa ekipom koja igra u jednom rangu niže, pa izabranici Milomira Odovića ne mogu dobiti visoku ocjenu za svoj nastup.

Željezničar - Bratstvo 3:2 (Đelmić 25., Varea 41.,  Kokot 61. / Mujkić 45. pen, Smajlović 74.)
ŽELJEZNIČAR: Antolović, Memija, Kosorić, Zeljković, Kvesić, Hadžiahmetović, Hasanović, Dželmić, Varea, Bajić, Kokot. Trener: Milomir Odović.
BRATSTVO: Ivkić, Salkić, Šuša, Pantić, Delić, Pljevljak, Vehabović, Ikanović, Suljić, Mujkić, Diabang. Trener: Zoran Ćurguz.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije