Plemići "smijenili" Slavišu Božičića

Slavija ostala bez trenera

Plemići "smijenili" Slavišu Božičića

FK Slavija je u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige doživio domaći poraz od Zrinjskog kojim je dodatno zakomplikovao situaciju oko opstanka u društvu najboljih bh. klubova.

Poraz od 2:0 pred domaćom publikom posla je koštao šefa stručnog štaba Lukavičana Slavišu Božičića. Ekipa iz Istočnog Sarajeva nalazi se u prilično neugodnom položaju na tabeli. Sa samo dva boda više od Rudara koji ima 20, Slavija se nalazi na 14. poziciji, mjesto iznad zone ispadanja.

Slavija je u dosadašnja 24. kola doživjela jedanaest poraza, a razlaz sa nekadašnjim trenerom Modriča Maxime i Borca bio je potez na koji se učinilo rukovodstvo Slavije kako bi očito izazvalo pozitivan šok u ekipi pred odlučujuće mečeve završnice BH Telecom Premijer lige.

Božičić je na mjestu šefa stručnog štaba stigao u 17. kolu, a naslijedio je Dragana Radovića. Ko će biti Božičićev nasljednik još uvijek nije poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.