”Plemići” suvereno kroz Premijer ligu

Zrinjski osvojio naslov prvaka

”Plemići” suvereno kroz Premijer ligu

Nogometaši Zrinjskog najbolja su ekipa Premijer lige BiH. Iako su do kraja sezone ostala još dva kola izabranici trenera Dragana Jovića osigurali su drugu titulu prvaka BiH u istoriji.

Zrinjski je u 28 utakmica ostvario 17 pobjeda, 3 remija i 8 poraza uz gol razliku - 47:34 što mu je dvije runde prije završetka donijelo naslov šampiona.

”Imali smo kontinuitet tokom cijele sezone i zasluženo smo stigli prvi do cilja. No, da iza sebe nismo imali agilnu Upravu kluba koja nas je znala pratiti teško da bi mogli ostvariti ovakav rezultat. Svakako da nas titula prvaka dodatno motiviše da tokom ljetne pauze osvježimo redove i BiH dostojno predstavimo na međunarodnoj sceni”, istakao je Dragan Jović, trener “plemića” i jedan od najboljih stručnjaka u našoj zemlji.

Mostarci su aktuelni osvajači Kupa BiH koji, na njihovu žalost, neće igrati u finalu.

”Ostaje žal zbog duple krune jer je to bio klupski cilj, ali svakako da ne smijemo biti nezadovoljni. Sezona je bila naporna, imali smo dosta tepkih mečeva i titular prvaka je satisfakcija”, dodao je Jović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.