Plesači i plesačice iz Širkog Brijega uz Zmajeve

Spektakl na Koševu

Plesači i plesačice iz Širkog Brijega uz Zmajeve

U srijedu 14. augusta na Koševu će se odigrati prijateljski susret između reprezentacija Bosne i Hercegovine i SAD-a, a poziv da svojim nastupom uljepšaju sami događaj dobile su navijačice i navijači Širokog Brijega, tačnije članovi Hrvatskog plesnog kluba Široki.

HPK Široki je već tri godine prvak države u navijačko akrobatskom plesu (cheerleadingu ) koji je odnedavno i službeno priznat kao sport. Ove godine su u seniorskom uzrastu osvojili zlato, a u kadetskom srebro na Evropskom turniru u Zagrebu, izborivši plasman na Svjetsko prvenstvo koje se svake godine održava na Floridi.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine osim pomoći pri odlasku na Floridu ove godine, uputio je HPK Široki poziv na utakmicu u Sarajevu.

''Ovo je zaista istorijski događaj kako za naš klub, tako i za cijelu državu. I nadamo se da će ovaj događaj biti početak jednog vedrijeg raspoloženja na našim stadionima i razvoju prijateljstva, te razvoju cheerleadinga kao sporta u Bosni i Hercegovini, jer zemlja koja igra protiv Bosne i Hercegovine već ima stoljetnu tradiciju navijačko plesnih tačaka na stadionima'', dodaju iz kluba HPK Široki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.