Pletikosa potpisuje za Tottenham

Pletikosa potpisuje za Tottenham

Golman reprezentacije Hrvatske Stipe Pletikosa trebao bi do sutra obaviti medicinske preglede i potpisati ugovor sa engleskim Tottenhamom.

Pletikosa nije otputovao sa ostatkom ekipe Spartaka iz Moskve na pripreme u Švedsku, tako da je prema navodima engleskog Daily Maila samo pitanje trenutka kada će potpisati za klub iz Londona.

Za Tottenham je Pletikosa trebao da potpiše na kraju prošlog prelaznog roka, ali se teško povrijedio (ligamenti koljena) na posljednjem, nevažnom treningu Spartaka.

Bio je na pregovorima i zimus, ali se s menadžerom Redknapom dogovorio da, s obzirom na to da nije bio dovoljno pripremljen, prolongiraju dogovor za ovo ljeto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.