Pliatsikas pojačao Schalke

Magath slaže momčad

Pliatsikas pojačao Schalke

Adnan Beganović

Vassilos Pliatsikas, defanzivni fudbaler i sada već bivši igrač grčkog AEK-a, pojačao je redove njemačkog Schalkea.

Pliatsikas je igrao za sve mlade reprezentativne selekcije Grčke, a za seniorski nacionalni tim odigrao je jednu utakmicu. Vrijednost transfera nije poznata, a dolazak ovog mladog fudbalera u Schalke pozdravio je i prvi čovjek struke ovog kluba Felix Magath.

„Pliatsikas je jako talentiran igrač. Njegova najveća snaga je igra u odbrani i ometanje igre protivnika. Razgovarao sam prije njegove kupnje s selektorom grčkog nacionalnog tima Ottom Rehhagelom i jako lijepo je govorio o ovom mladom fudbaleru“, rekao je Magath za njemačke medije.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije