Plišek dolazi u Sarajevo po pojačanja za Hradec Kralove

Na meti nekoliko igrača bordo momčadi

Plišek dolazi u Sarajevo po pojačanja za Hradec Kralove

A. Beganović

Nekadašnji trener FK Željezničar i FK Sarajevo, Jiri Plisek, od naredne sezone s klupe će predvoditi češku momčad Hradec Kralove.

Nakon što je napustio FK Sarajevo, te se pola godine odmorao od fudbala češki stručnjak Jiri Plišek dogovorio je saradnju sa češkom momčadi Hradec Kralove.

Ambicije ove momčadi u narednoj sezoni su borba za sami vrh češkog fudbala, pa su čelnici Hradeca odlučili pojačati momčad, a neka pojačanja Plišek bi mogao pronaći i u svojoj bivšoj momčadi, FK Sarajevo.

Naime, SportSport.ba saznaje da će Plišek sa sportskim direktorom Hradeca u petak doputovati u Sarajevo, te da će posljednja dva susreta bordo momčadi uživo gledati.

Plišeku je zanimljivo nekoliko fudbalera bordo momčadi, što je za SportSport.ba potvrdio i direktor premijerligaša sa Koševa, Dino Selimović.

"Ostali smo u sjajnim odnosima sa našim bivšim trenerom. Najavio je dolazak sa sportskim direktorom Hradeca. Zanimljivi su im neki naši igrači, već su tražili snimke nekih utakmica, a žele ih uživo vidjeti na djelu", istakao je Selimović za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.