Plišek: Igračima je potreban mir

Plišek: Igračima je potreban mir

Nakon što su fudbaleri Sarajeva odradili trening na stadionu Sparte u Pragu, vratili su se u hotel i rano otišli u krevet.

Trener bordo tima Jiri Plišek zabranio je svaki kontakt igračima sa javnosti, stavivši ih u svojevrsnu karantenu uoči sutrašenje utakmice, kako bi mogli imati mir i što je moguće bolje pripremiti se za sutrašnju utakmicu.

Iako je trening bio zatvorenog tipa, saznajemo da je bio zaista žestok i da je Plišek poseban akcent obratio na fizičku spremu.

"Igračima je potrebno mira. Moraju ustati u pola devet ujutro i onda slijedi lagano trčanje parkom, odmor, pa utakmica. Jako je bitno da su im misli koncentrisane samo na utakmicu", rekao je Plišek za SportSport.ba.

Inače, sutra se u Pragu očekuje dolazak i određenog broja navijača njemačke ekipe Dinama iz Dresdena, koji će dati podršku Sarajevu sa tribina.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije