Plišek: Revanširat ćemo se Borcu

Derbi na Gradskom stadionu

Plišek: Revanširat ćemo se Borcu

A. Beganović

Derbi susret 15. kola Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odigrat će domaći Borac i Sarajevo.

Iako su u srijedu poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca u bordo timu se nadaju da bi propušteno iz Kupa mogli da nadoknade u subotu u prvenstvu. Trener Jirži Plišek neće moći najvjerovatnije da računa na mladog Asmira Suljića koji je u srijedu povrijedio stopalo.

"Ispali smo iz Kupa BiH, ali imamo jak motiv da se u subotu revanširanmo Borcu. Sad je jasno da u Evropu možemo samo preko Premijer lige i sve ćemo učiniti da pobijedimo, jer sa tri boda bi ostali u trci za naslov prvaka. Revanširat ćemo se Borcu", rekao je trener bordo momčadi Jirži Plišek.

Treba istaći da češki stručnjak na klupi Sarajeva još uvijek ne želi saopšti imena igrača koji će sutra početi utakmicu.

Momčad Sarajeva je poslije u eliminacije u Kupu otišla u svoju bazu na Mrakovicu, gdje će u karantinu na Kozari da dočekaju subotnji derbi protiv Borca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti